ДИМЧАСТИЙ ЛЕОПАРД – МАЛЕНЬКИЙ ТА СПРИТНИЙ!

Всі леопарди неймовірно потайливі істоти. Навіть їх значні розміри не заважають їм бути непомітними. Це їхній головний козир у полюванні. Димчастий леопард не є винятком.

Взагалі димчастий леопард не є прямим родичем справжніх леопардів, таких як далекосхідні, індійські чи африканські, які належать до роду пантер. Димчастий леопард – не пантера та виділений в окремий рід. Ріднить димчастого і звичайного леопарда тільки те, що й ті та інші відносяться до сімейства котячих.

cloudy_leopard_2.jpg

Димчастий леопард значно менше африканського леопарду. Довжина його тулуба зазвичай не перевищує 800-100 см, висота в загривку в межах 55 см, а вага всього 10-15 кг. у самочок та 16-20 кг. у самців. При цьому малі розміри зовсім не заважають полювати на овально великий видобуток. Вважається, що димчасті леопарди краще за інших кішок лазити по деревах. Зачекавши здобич, вони несподівано стрибають на неї зверху. Окрім ефекту несподіванки вбивати великий видобуток димчастому леопарду допомагають величезні ікла – у співвідношенні з розміром тіла вони найбільші серед усіх котячих!

Go-IT UA
cloudy_leopard_3.jpg

Зазвичай димчастий леопард харчується мавпами та птахами, але часті випадки нападу на кабанів та оленів.

cloudy_leopard_4.jpg

Мешкає димчастий леопард у гірських районах на південному сході Азії, зазвичай на висоті близько 2000 метрів. На сьогоднішній день в дикій природі їх залишилося не більше 10,000 штук, однак ці цифри дуже приблизні.

cloudy_leopard_5.jpg
cloudy_leopard_6.jpg

Go-IT UA